خط تولید تخمه ژاپنی شامل مراحلی مختلفی است که در ادامه به طور خلاصه به آنها اشاره میکنم:
برای کسب اطلاعات بیشتر، سایت طراحان نام گستر را جستجو کرده و سایر مقالات را مطالعه فرمایید.
درختی که تخمه ژاپنی از آن به دست می آید، درخت چنار (Platanus orientalis) نام دارد. این درخت بومی آسیای غربی و مرکزی است و در ایران نیز به وفور یافت می شود. درخت چنار درختی بلند و تنومندی است که می تواند تا 30 متر ارتفاع داشته باشد. برگ های این درخت بزرگ و پنجهای هستند و در پاییز به رنگ زرد و قهوهای در میآیند. میوه درخت چنار گوی نامیده می شود. گویها به صورت دوتایی و به هم چسبیده می رویند و قطر آنها حدود 2 تا 3 سانتی متر است. گویها در ابتدا سبز هستند و به تدریج قهوه ای می شوند. تخمه ژاپنی در داخل هسته گویها قرار دارد. هسته گویها سخت و قهوه ای رنگ است و برای خارج کردن تخمه باید شکافته شود. تخمه های ژاپنی بیضی شکل و صاف هستند و طعمی شور و کمی تلخ دارند. این تخمهها منبع خوبی از پروتئین، چربی های غیر اشباع و آنتی اکسیدان ها هستند. تخمه های ژاپنی به صورت خام یا بو داده مصرف می شوند. همچنین می توان از آنها برای تهیه انواع آجیل و تنقلات استفاده کرد.
توصیه میکنیم مقاله خط تولید آجیل را در سایت طراحان نام گستر مطالعه نمایید.
در پاسخ به سوال آیا تخمه ژاپنی محصول این کشور است؟ باید بگوییم که تخمه ژاپنی برخلاف نامش، محصول کشور ژاپن نیست.
این تخمه در واقع از روستای جابان در شهرستان دماوند ایران به دست می آید. به همین دلیل، به آن تخمه جابانی هم می گویند.
نام “ژاپنی” به مرور زمان و به اشتباه به این تخمه اطلاق شده است.
درخت چنار که میوه آن منبع تخمه ژاپنی است، در بسیاری از نقاط ایران از جمله در نواحی شمالی و مرکزی کشور می روید.
اما روستای جابان به دلیل شرایط آب و هوایی و نوع خاکش، محصولی با کیفیت تر و مرغوب تر از سایر نقاط ایران دارد.
به همین دلیل، تخمه های جابان (یا همان تخمه های ژاپنی) شهرت بیشتری یافته اند و در سراسر ایران به فروش میرسند.
برای آگاهی از قیمت و خرید تخمه ژاپنی دیجی کالا می توانید به وب سایت این فروشگاه اینترنتی مراجعه کنید.
در دیجی کالا، انواع مختلف تخمه ژاپنی از برندهای مختلف با وزنهای گوناگون به فروش می رسد.
برای پیدا کردن تخمه ژاپنی دیجی کالا می توانید از روشهای زیر استفاده کنید:
تخمه ژاپنی که به آن تخمه جابانی هم میگویند، در واقع از درخت چنار (Platanus orientalis) به دست میآید.
این درخت بومی آسیای غربی و مرکزی است و در ایران نیز به وفور یافت میشود.
میوه درخت چنار گوی نامیده میشود. گویها به صورت دوتایی و به هم چسبیده میرویند و قطر آنها حدود 2 تا 3 سانتیمتر است. گویها در ابتدا سبز هستند و به تدریج قهوهای میشوند.
تخمه ژاپنی در داخل هسته گویها قرار دارد. هسته گویها سخت و قهوهای رنگ است و برای خارج کردن تخمه باید شکافته شود.
تخمههای ژاپنی بیضی شکل و صاف هستند و طعمی شور و کمی تلخ دارند. این تخمهها منبع خوبی از پروتئین، چربیهای غیر اشباع و آنتیاکسیدانها هستند.
تخمههای ژاپنی به صورت خام یا بو داده مصرف میشوند. همچنین میتوان از آنها برای تهیه انواع آجیل و تنقلات استفاده کرد.
بعضی از افراد به اشتباه در جستجوی عکس درخت تخمه ژاپنی هستند. متاسفانه، عکس درخت تخمه ژاپنی وجود ندارد. درختی با نام علمی “تخمه ژاپنی” وجود ندارد.
نام “ژاپنی” به اشتباه به این تخمه اطلاق شده است. در واقع، این تخمه از روستای جابان در شهرستان دماوند ایران به دست میآید. درخت چنار که میوه آن منبع تخمه ژاپنی است، در بسیاری از نقاط ایران از جمله در نواحی شمالی و مرکزی کشور میروید. تخمههای جابان (یا همان تخمههای ژاپنی) به دلیل شرایط آب و هوایی و نوع خاک روستای جابان، محصولی با کیفیت تر و مرغوب تر از سایر نقاط ایران دارد.
پیشنهاد ما مطالعه بازار کار خط تولید سیب زمینی در سایت طراحان نام گستر میباشد.
راهی آسان برای رسیدن به مغزی خوشمزه
تخمه ژاپنی، پوسته سختی دارد که شکستن آن با دست کمی دشوار است. با این حال، چند روش برای شکستن این تخمهها وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
سادهترین نحوه شکستن تخمه ژاپنی، استفاده از دندان است. برای این کار، ابتدا تخمه را بین دو دندان خود قرار دهید و سپس با فشار ملایم آن را بشکنید. البته این روش ممکن است کمی دردناک باشد و به دندانهای شما آسیب برساند.
میتوانید از ابزارهای مختلفی مانند چکش یا حتی انبردست برای شکستن تخمه ژاپنی استفاده کنید. برای این کار، ابتدا تخمه را روی یک سطح صاف قرار دهید و سپس با ضربه زدن به آن با ابزار مورد نظر، آن را بشکنید. البته مراقب باشید که ضربه خیلی محکم نباشد، زیرا ممکن است تخمه له شود.
یکی دیگر از روشهای نحوه شکستن تخمه ژاپنی استفاده از آب جوش است. برای این کار، ابتدا آب را به جوش آورید و سپس تخمهها را به مدت چند ثانیه در آب جوش قرار دهید. بعد از این کار، پوسته تخمهها نرم میشود و به راحتی میتوانید آنها را با دست بشکنید.
دستگاههای مخصوصی برای شکستن تخمه ژاپنی در بازار وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید. این دستگاهها معمولاً دارای دو غلطک هستند که تخمه را بین خود له میکنند و پوسته آن را میشکنند. استفاده از این دستگاهها آسان و راحت است و به دندانها یا دستهای شما آسیبی نمیرسد.
مقالات دیگر سایت طراحان نام گستر را بخوانید: کارخانه چیپس سازی
طبق طب سنتی، تخمه ژاپنی طبع سرد و تر دارد. افرادی که مزاج سرد و تر دارند باید در مصرف آن احتیاط کنند و زیادهروی نکنند. یکی دیگر از مضرات تخمه ژاپنی، مصرف بیش از حد آن میتواند مشکلاتی مانند نفخ، دلدرد، اسهال و افزایش سردی بدن را به همراه داشته باشد.
برای تعدیل طبع سرد تخمه ژاپنی، میتوانید آن را با گلپر، زنجبیل، دارچین و عسل مصرف کنید.
تخمه ژاپنی کالری و چربی بالایی دارد. مصرف زیاد آن میتواند منجر به افزایش وزن، به خصوص در افراد مستعد چاقی شود.
افراد مبتلا به مشکلات گوارشی مانند زخم معده، رفلاکس معده و سندرم روده تحریکپذیر (IBS) باید در مصرف تخمه ژاپنی احتیاط کنند. مصرف آن میتواند علائم این بیماریها را تشدید کند.
برخی افراد ممکن است به تخمه ژاپنی آلرژی داشته باشند. علائم آلرژی به تخمه ژاپنی شامل کهیر، خارش، تورم، تنگی نفس و درد شکم است.
تخمه ژاپنی ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد. اگر داروی خاصی مصرف میکنید، قبل از مصرف تخمه ژاپنی با پزشک خود مشورت کنید.
در نهایت، تخمه ژاپنی فواید زیادی برای سلامتی دارد، اما مصرف بیش از حد آن میتواند مضر باشد. بنابراین، بهتر است آن را به صورت اعتدال و با احتیاط مصرف کنید.