سیب زمینی به عنوان محصولی پر طرفدار و اساسی است که جایگاه ویژه ای در آشپزی دارد و برای تهیه انواع غذاها و پیش غذاهای لذیذ به کار می روند. اما موضوع مهم جهت تهیه سیب زمینی رستورانی تسلط به فوت و فن های آن خواهد بود تا علاوه بر تردی و خوشمزگی، طعم بی نظیری نیز داشته باشند. بر همین اساس، در ادامه این بخش از سایت طراحان نام گستر، طرز تهیه دقیق سیب زمینی رستورانی و روشهای صحیح پخت آن را به تفصیل شرح داده ایم.
طرز تهیه سیب زمینی رستورانی ترد و خوشمزه
قبل از هر چیزی در ابتدا باید بگوئیم که لزوما هیچگاه طعم تردی بافت سیب زمینی سرخ کرده خانگی مشابه سیب زمینی های رستورانی نخواهد شد؛ چرا که سیب زمینی سرخ کرده های رستورانی با دستگاه فرنچ فرایز صنعتی به صورت نیمه آماده تولید می شوند و طبق فرایند های خاصی نظیر لانچینگ و انجماد سریع به بافت منحصر به فرد می رسند. اما ما در ادامه روشی به شما آموزش خواهیم داد تا در منزل، بهترین و ترد ترین سیب زمینی سرخ شده را درست کنید.
مراحل آماده سازی سیب زمینی
توجه به مراحل اولیه آماده سازی نقش به سزایی در طرز تهیه سیب زمینی رستورانی ایفا می کند که در ادامه هر یک را نام برده ایم:
- شست و شو و پاکسازی پوست
- خرد کردن سیب زمینی
- خیساندن در آب نمک (۲۰ الی ۳۰ دقیقه و آبگیری با دستمال)
مراحل پخت سیب زمینی پفکی
طرز تهیه سیب زمینی رستورانی در منزل بسیار آسان است که از طریق آن به راحتی می توانید سیب زمینی طلایی، ترد و خوشمزه تهیه کنید و به عنوان غذا اصلی یا پیش غذا سرو نمائید. از این رو مطابق با موارد ذکر شده مواد مورد نیاز تهیه نمائید:
مواد لازم برای طرز تهیه سیب زمینی رستورانی |
|
سیب زمینی بزرگ |
۵ عدد |
آویشن |
1 قاشق چایخوری |
نمک |
1 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه |
1 قاشق چایخوری |
پودر سیر |
1 قاشق چایخوری |
آب سرد |
5 لیوان |
روغن مخصوص سرخکردنی |
به میزان لازم |
یخ |
یک کاسه بزرگ |
مرحله اول: فرنچ فرایز
ابتدا به صورت کامل پوست سیب زمینی ها را جدا کنید و با آب سرد بشوئید. پس از آن تمام سیب زمینی ها را با یک چاقو تیز به ورقه های ۱ سانتی متری برش دهید و سعی کنید طول سیب زمینی ها برابر ۸ سانتی متر باشد و پس از آن خلال ها را در آب قرار دهید و بشوئید. در مقیاس صنعتی، راه اندازی خط تولید فرنج فرایز با طراحان نام گستر میتواند فرایندهای تهیه سیب زمینی ترد و خوشمزه را بسیار راحت تر کند.
مرحله دوم: شوک به خلال سیب زمینی
در این مرحله از طرز تهیه سیب زمینی رستورانی، قابلمه را پر از آب کنید و روی شعله گاز قرار دهید. یک قاشق نمک به آب اضافه کنید و منتظر بمانید تا به جوش آید. سپس، خلال ها را درون آب بریزید و ۳ تا ۵ دقیقه صبر کنید تا نیمپز شوند.
پس از ۵ دقیقه خلال ها را از آب بیرون آورده و درون کاسه ای پر از یخ بریزید تا با ایجاد شوک به سیب زمینی در زمان سرخ کردن ترد و طلایی رنگ شوند.
حال پس از گذشت ۱ دقیقه، خلال ها را روی یک دستمال خشک بریزید و آن را ۶۰ دقیقه داخل فریزر قرار دهید (قبل از گذاشتن سیب زمینی داخل فریزر می توانید ادویه های لازم را به سیب اضافه کنید یا پس از سرخ شدن ادویه بزنید).
مرحله سوم: طلایی و ترد شدن سیب زمینی
اکنون تابه ای مناسب انتخاب کنید و تا نیمه تابه را پر از روغن نمائید تا به نقطه جوش برسد. حال، خلال های سیب زمینی را از فریزر خارج کنید، درون روغن داغ بریزید و توجه داشته باشید که شعله زیاد باشد تا سیب زمینی حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه کاملا سرخ و طلائی شود. (اگر احساس می کنید که سیب زمینی چندان ترد نشده پس از بیرون آوردن از روغن، مجدد می توانید آن را درون روغن داغ با شعله زیاد بریزید و از توری برای جداسازی روغن استفاده نمائید.)
مرحله چهارم: طعم دهی
اکنون می توانید سیب زمینی سرخ شده را درون ظرف سرو بریزید و ادویه هایی نظیر پودر سیر، آویشن، فلفل و… به سیب زمینی اضافه کنید و به خوبی با یکدیگر ترکیب نمائید تا به صورت کاملا یکنواخت پخش شوند. (شما می توانید هر نوع ادویه ای به سیب زمینی اضافه کنید.)
روشهای نگهداری سیب زمینی رستورانی ترد پس از سرخ کردن
حفظ تردی و تازگی طرز تهیه سیب زمینی رستورانی در منزل کاری نسبتا چالش برانگیز است؛ چرا که گرما و رطوبت ناشی می تواند سبب نرم شدن آن شود. با این حال توجه به یکسری نکات ذکر شده می تواند از نرم شدن سریع آن جلوگیری کند:
- استفاده از توری یا آبکش استیل: به جای قرار دادن سیب زمینی سرخ کرده در دستمال بهتر است آن را داخل توری فلزی بریزید تا گردش هوا از جمع شدن بخار و رطوبت جلوگیری کند.
- زمانی که حجم سیب زمینی سرخ کرده زیاد است، سعی کنید نصف سیب زمینی تازه سرخ کرده را در ظرف توری دیگری قرار دهید.
- اگر مجبور هستید که سیب زمینی سرخ کرده را برای مدت کوتاهی گرم نگه دارید، می توانید سیب زمینی را روی سینی فر پهن کرده و دمای فر را بین ۹۰-۱۰۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید و در فر را به صورت نیمه باز قرار دهید تا رطوبت از فر خارج شود.
نکات مهم جهت تهیه سیب زمینی رستورانی
قبل از طرز تهیه سیب زمینی رستورانی، به اشتباهات رایج ذکر شده توجه داشته باشید تا به بافت و طعمی حرفه ای برسید:
- هرگز سیب زمینی پوست کنده را در معرض هوا قرار ندهید تا تغییر رنگ ندهد. (قرار دادن سیب زمینی پوست کنده در آب سرد)
- استفاده از تابه با ارتفاع کم سبب می شود سیب زمینی ها به صورت کامل در تابه غوطه ور نشوند.
- در زمان طرز تهیه سیب زمینی رستورانی دقت کنید که خلال ها با اندکی فاصله از یکدیگر در تابه قرار بگیرند؛ چرا که این کار سبب کاهش دمای روغن و بخار پز شدن سیب زمینی ها می شود و از ترد شدن آن جلوگیری می کند.
- حتما از روغن های سرخ کردنی نظیر روغن کانولا، بادام زمینی یا آفتابگردان استفاده کنید.
- بهترین زمان برای اضافه کردن انواع نمک و ادویه، بلافاصله پس از خارج کردن سیب زمینی سرخ کرده از روغن داغ است تا ادویه ها به خوبی به سیب زمینی بچسبند.
- جهت ترد و پفکی شدن سیب زمینی، یکبار سیب زمینی ها را در دمای پایین سرخ کنید تا مغز پخت شوند و بار دیگر آن ها را در دمای بالاتر، درون روغن بریزید تا ترد و طلایی شوند.
جمع بندی
با پیروی دقیق از مراحل طرز تهیه سیب زمینی رستورانی و اجتناب از اشتباهات رایجی نظیر نشاسته زدایی سیب زمینی، استفاده از دمای نامناسب، خشک نکردن کامل، نمک زدن قبل از سرخ کردن و… می توانید سیب زمین سرخ کرده ای با کیفیت و طعمی بسیار نزدیک به نمونه های رستورانی در منزل تهیه کنید.
همچنین لازم به ذکر است توجه داشته باشید که اگر به فکر راه اندازی کسب و کاری خانگی و پر سود هستید، شرکت طراحان نام گستر با ارائه خط تولید تمام اتوماتیک و مشاوره تخصصی بهترین دستگاه های خط تولید فرنچ فرایز، خط تولید چیپس، خط تولید آجیل و خشکبار و… راه اندازی می کنند و با ارائه خدمات پس از فروش تا رسیدن به هدف نهایی، همگام با شما خواهند بود.