بلاگ

5 روش خوشمزه برای مزه دار کردن تخمه آفتابگردان

مزه دار کردن تخمه آفتابگردان

تخمه آفتابگردان جایگزین سالمی برای سایر تنقلات است زیرا سرشار از ویتامین E، منیزیم و فسفر است. مواد مغذی موجود در دانه ها ممکن است به کاهش کلسترول و پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی کمک کند. اگر می خواهید تخمه آفتابگردان را به عنوان میان وعده تهیه کنید، می توانید آن را در خانه تفت داده و طعم دار کنید. هنگامی که دانه ها برشته شدند، می توان طعم دهنده ها را اضافه کنید تا مزه بگیرد. در ادامه این مقاله از سایت طراحان نام گستر درباره روش مزه دار کردن تخمه و بهترین روش های بو دادن دانه های تخمه صحبت خواهیم کرد.

شرکت طراحان نام گستر ارائه دهنده خدمات طراحی، ساخت، تولید و راه اندازی خطوط تولید مواد غذایی از جمله خط تولید چیپس است که سال ها سابقه درخشان در صنعت غذایی کشور از خود برجای گذاشته. طراحان نام گستر بر اصل کیفیت و تخصص همواره تاکید دارد و طی این سالها بیش از 10000 خط تولید داخلی و خارجی را راه اندازی کرده است.

انواع روش های مزه دار کردن تخمه

برای مزه دار کردن تخمه در خانه، پیشنهاد میکنیم یکی از روش های زیر را امتحان کنید:

روش اول؛ قرار دادن دانه ها در آب

دانه ها را یک شب در نصف فنجان نمک به ازای هر دو لیتر آب خیس کنید. اطمینان حاصل کنید که تمام دانه ها با مخلوط کردن اشباع شده اند. بعد از خیساندن یک شبه، بذرها را روی بشقاب بزرگ مسطح قابل مایکروویو بچینید. مایکروویو بالا یک دقیقه بشقاب را بردارید، دانه ها را هم بزنید و بریزید و یک دقیقه دیگر زمان پخت را تکرار کنید. آن را بردارید، هم بزنید و هر بار یک دقیقه تا پنج دقیقه یا تا زمانی که دانه ها ترد شوند، بپزید.

روش دوم؛ شستشوی دانه ها

این روش مزه دار کردن تخمه را  با شستشوی دانه های آفتابگردان بدون پوست در زیر آب خنک در سینک شروع کنید تا هر گونه زباله و کثیفی از دانه ها پاک شود. دانه ها را در یک قابلمه بریزید. دو لیوان آب خنک و 1/4 فنجان نمک اضافه کنید. هم بزنید تا نمک حل شود. آب را روی اجاق گاز به جوش بیاورید. درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا دانه ها به مدت دو ساعت بجوشد.

تخمه های آفتابگردان را با ریختن در آبکش از قابلمه خارج کنید. دانه ها را با آب خنک بشویید و سپس آنها را روی یک لایه حوله کاغذی پخش کنید. دانه های آفتابگردان را با دستمال کاغذی خشک کنید. فر خود را با دمای 300 درجه فارنهایت گرم کنید. دانه های آفتابگردان را در یک لایه روی یک ورقه پخت پخش کنید. دانه ها را به مدت 30 دقیقه در فر قرار دهید تا برشته شوند. تخمه های آفتابگردان را بعد از 15 دقیقه هم بزنید تا نسوزند.

روش سوم؛ افزودن نمک، روغن زیتون یا کره

2  فنجان تخمه آفتابگردان گرم را در یک کیسه پلاستیکی در بسته بریزید. 1 قاشق چایخوری اضافه کنید. روغن زیتون یا کره ذوب شده و 2 قاشق غذاخوری. چاشنی دلخواه شما ادویه هایی که می توانید برای روش مزه دار کردن تخمه استفاده کنید شامل نمک، فلفل قرمز، سیر و چاشنی کباب خشک است.

کیسه پلاستیکی را ببندید و تکان دهید تا دانه ها با روغن و چاشنی آغشته شوند. تخمه آفتابگردان را روی حوله بریزید تا رطوبت اضافی آن گرفته شود سپس بخورید و لذت ببرید.

روش چهارم؛ مخلوط کردن دانه ها با عسل، روغن و نمک

دو فنجان تخمه آفتابگردان را با سه قاشق غذاخوری عسل گرم، دو قاشق غذاخوری روغن آفتابگردان و نصف قاشق چایخوری نمک مخلوط کنید. روی سینی فر پهن کنید و در فر 325 درجه به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید تا دانه ها طلایی رنگ شوند. مخلوط را اغلب از طریق پخت هم بزنید تا دانه ها نسوزند. این روش مزه دار کردن تخمه به شما دانه هایی مانند آبنبات تحویل می دهد.

روش پنجم؛ قرار دادن دانه ها در فر داغ

اگر تخمه آفتابگردانی دارید که پوست آن پوسته شده است، یک راه سریع، خوش طعم و آسان برای روش مزه دار کردن تخمه این است که دانه ها را با روغن آفتابگردان مخلوط کرده و در دمای 350 درجه به مدت 10 تا 15 دقیقه بپزید. در حالی که از فر داغ هستند، دانه ها را کمی نمک بزنید. این برای یک میان وعده نمکی عالی است یا به مخلوط با شکلات اضافه می شود.

انواع روش مزه دار کردن تخمه

بهترین روش‌ های بو دادن تخمه آفتابگردان در خانه

خیلی از ما دوست داریم خودمان در خانه، تخمه‌هایی خوش ‌طعم و تازه درست کنیم؛ چون بو دادن و مزه دار کردن تخمه هم به‌ صرفه‌تر است، هم خیالمان از بابت تمیزی و طعمش راحت‌تر. خوشبختانه، روش‌های مختلفی برای بو دادن تخمه آفتابگردان خام در خانه وجود دارد که با وسایل ساده‌ای مثل ماهیتابه، مایکروویو یا حتی نور آفتاب قابل انجام هستند. در ادامه این بخش، با مرسوم‌ترین روش‌های بو دادن تخمه آفتابگردان در خانه آشنا می‌شویم.

بو دادن در ماهیتابه یا قابلمه

برای مزه دار کردن تخمه با این روش، اول باید تخمه‌ها را چند ساعتی داخل آب نمک بخوابانید تا طعم ‌دار شوند. بعد از اینکه آن‌ها را آبکشی کردید، مقدار کمی روغن مثل روغن زیتون یا مایع معمولی به آن‌ها بزنید و داخل یک ماهیتابه بریزید.

شعله را روی حرارت متوسط بگذارید و مدام تخمه‌ها را هم بزنید تا یکنواخت تفت بخورند و در عین حال نسوزند. وقتی کمی تغییر رنگ دادند، نمک و ادویه دلخواه‌تان را اضافه کنید و دوباره کمی هم بزنید تا مزه به همه دانه‌ها برسد. اگر چه طرز بو دادن تخمه در ماهیتابه وقت ‌گیرتر است، اما نتیجه کار واقعاً خوش ‌طعم و دلچسب خواهد بود!

بو دادن با مایکروویو

اگر وقت یا حوصله ایستادن پای اجاق گاز را ندارید، مایکروویو به دادتان می‌رسد. فقط کافی ا‌ست تخمه‌ها را داخل یک بشقاب مخصوص مایکروویو بریزید، رویشان یک دستمال یا کاغذ مرطوب بگذارید و دستگاه را روی بیشترین قدرت بگذارید.

هر دو یا سه دقیقه در مایکروویو را باز کنید، تخمه‌ها را هم بزنید و دوباره ادامه دهید تا حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه کامل بپزند. این طرز بو دادن مغز تخمه افتابگردان در منزل خیلی سریع است، ولی ممکن است طعم تخمه‌ها مثل روش‌های سنتی نباشد در عوض برای وقت‌هایی که عجله دارید، خیلی کاربردی می‌باشد.

بو دادن در آفتاب

اگر عجله ندارید و دوست دارید طعم طبیعی تخمه را حس کنید، این روش کم ‌خرج و ساده را امتحان کنید. فقط کافی‌ است تخمه‌ها را روی یک پارچه نخی یا سینی تمیز بریزید و در جایی بگذارید که آفتاب مستقیم بخورد. هر روز چند بار تخمه‌ها را زیر و رو کنید تا یکدست خشک شوند. معمولاً بعد از ۳ تا ۴ روز آماده می‌شوند. در این روش باید مواظب پرنده‌ها و مورچه‌ها باشید، ولی طعمی که آخر کار به دست می‌آید، خاص‌تر و خوشبوتر از روش‌های دیگر است!

به طور کلی، بو دادن تخمه به روش بازاری در خانه هم ساده است، هم به ‌صرفه و نتیجه‌اش معمولاً خوش‌ طعم‌تر از نمونه‌های آماده بازار. بسته به میزان وقتی که دارید، می‌توانید یکی از این روش‌ها را انتخاب کنید و از طعم تازه و دل ‌چسب تخمه‌های خانگی لذت ببرید. همچنین، اگر به دنبال راهی برای کاهش قند و نشاسته در رژیم غذایی خود هستید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ چگونه قند و نشاسته سیب زمینی را بگیریم؟ را از دست ندهید.

روش مزه دار کردن تخمه با پوست

اگر می خواهید تخمه هایی به سبک ایرانی داشته باشید؛ مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. 1 فنجان تخمه آفتابگردان را در یک کاسه بریزید. به اندازه ای آب بریزید که روی دانه ها را بپوشاند. تخمه های آفتابگردان مقداری از آب را جذب می کنند که از خشک شدن بیش از حد آنها در هنگام برشته شدن جلوگیری می کند.
  2. 1/3 تا 1/2 فنجان نمک اضافه کنید. هم بزنید تا با نمک مخلوط شود. بگذارید تخمه های آفتابگردان یک شب در آب نمک خیس بخورد. این کار کمک می کند تا دانه های آفتابگردان را با طعمی شور ببخشید.
  3. از طرف دیگر، اگر عجله دارید، می توانید تخمه آفتابگردان و آب نمک را در قابلمه بریزید و بگذارید یک ساعت و نیم تا دو ساعت بجوشد.
  4. اگر نمی خواهید تخمه آفتابگردان شما نمک زده شود، می توانید این مرحله را به کلی نادیده بگیرید.
  5. دانه ها را آبکش کنید. آب نمک را بریزید و دانه ها را با مقداری حوله کاغذی خشک کنید.
  6. فر را با دمای 300 درجه فارنهایت/150 درجه سانتی گراد گرم کنید. دانه های آفتابگردان را روی یک ورقه پخت که با کاغذ روغنی پوشانده شده است، در یک لایه پخش کنید. سعی کنید هیچ یک از دانه ها روی هم قرار نگیرند.
  7. دانه ها را در فر قرار دهید تا برشته شوند. دانه ها را به مدت 30 تا 40 دقیقه تفت دهید تا پوسته ها قهوه ای طلایی شوند. پوسته ها همچنین در حین کباب کردن، شکاف جزئی در وسط ایجاد می کنند. دانه ها را هر از گاهی هم بزنید تا مطمئن شوید که هر دو طرف به طور یکنواخت برشته شوند.

روش مزه دار کردن تخمه با پوست

دانه های آفتابگردان را می توان در حالی که هنوز داغ است با یک قاشق چای خوری کره مخلوط کرد و بلافاصله سرو کرد. از طرف دیگر، می‌توانید دانه‌ها را روی ورقه پخت بگذارید تا خنک شوند، سپس در ظرف دربسته نگهداری کنید.

فواید بو دادن و مزه دار کردن تخمه آفتابگردان

خیلی‌ها فکر می‌کنند مزه دار کردن و بو دادن تخمه آفتابگردان فقط برای خوش ‌طعم شدنش است، اما این کار از نظر تغذیه‌ای هم فواید زیادی دارد. در واقع، اگر درست انجام شود، نه‌ تنها طعم تخمه بهتر می‌شود بلکه کیفیت آن هم بالاتر می‌رود. برخی از مهمترین فواید بو دادن تخمه آفتابگردان خام در ادامه آورده شده است:

  • رطوبت داخل تخمه کم خواهد شد و همین امر باعث می‌شود ماندگاری آن افزایش یابد و دیرتر خراب شود.
  • روش‌های بو دادن تخمه آفتابگردان در خانه احتمال کپک ‌زدگی یا فاسد شدن تخمه را به حداقل می‌رسانند.
  • برخی مواد مغذی داخل تخمه در اثر حرارت ملایم فعال‌تر شده و جذب آن‌ها برای بدن آسان‌تر می‌شود.
  • ویتامین‌ها، فیبر، آنتی‌ اکسیدان‌ها و مواد معدنی مهم تخمه در صورت بو دادن تخمه آفتابگردان خام به شکل اصولی حفظ می‌شوند.
  • تخمه‌ها بعد از بو دادن اغلب سر باز می‌کنند و اصطلاحا خندان می‌شوند، یعنی پوسته‌شان باز می‌شود و خوردن آن‌ها راحت‌تر و لذت ‌بخش‌تر خواهد بود.

در نتیجه، اگر تخمه آفتابگردان را با روش درست بو بدهید، نه‌ تنها از طعم آن لذت می‌برید، بلکه ارزش تغذیه‌ای آن را هم حفظ می‌کنید. ضمنا، برای اطلاع از هزینه‌ها، دستگاه‌ها و مشاوره تخصصی درباره خط تولید آجیل و خشکبار می‌توانید با تیم ما در تماس باشید تا شما را راهنمایی کنند.

جذاب ترین ترفندهای مزه دار کردن و بو دادن تخمه

مزه دار کردن و بو دادن تخمه آفتابگردان یکی از روش‌های محبوب برای افزودن طعم‌های مختلف به این دانه‌های لذیذ است. در جدول زیر، چند روش ساده و جذاب برای مزه دار کردن تخمه را معرفی می‌کنیم که می‌توانید در خانه امتحان کنید:

مزه

توضیحات

شور

تخمه‌ها را یک شب در محلول آب و نمک قرار دهید. سپس آن‌ها را در مایکروویو حرارت دهید تا کاملاً خشک، شور و ترد شوند.

 

چاشنی‌ دار

مقداری روغن زیتون و چاشنی‌های دلخواه مانند فلفل، زردچوبه یا لیمو خشک را در یک کیسه پلاستیکی با تخمه‌ها مخلوط کنید و به‌ خوبی تکان دهید تا طعم‌ دار شوند.

 

عسلی

برای مزه دار کردن تخمه با طعم شیرین، مقداری عسل و کمی روغن آفتابگردان را با تخمه‌ها مخلوط کنید و سپس آن‌ها را در فر قرار دهید تا طلایی و خوش ‌طعم شوند.

 

سیر و سبزی

سیر رنده‌ شده و سبزی‌های خشک مانند آویشن یا پونه را با روغن زیتون ترکیب و با تخمه‌ها مخلوط نمایید. سپس آن‌ها را در فر بپزید تا طعم سیر و سبزی به خوبی جذب شود.

 

فلفل و لیمو

مقداری فلفل قرمز و آب لیموی تازه را با تخمه‌ها مخلوط کنید و اجازه دهید کمی بماند تا طعم ترش و تند به آن‌ها منتقل شود.

 

پاپریکا و نمک

پاپریکا و نمک را با تخمه‌ها ترکیب نمایید و در فر حرارت دهید. این ترکیب طعمی دودی، شور و متفاوت ایجاد می‌کند

گلاب و پودر گل ‌محمدی

چند قطره گلاب و کمی پودر گل محمدی را با تخمه‌ها ترکیب کرده و آن‌ها را در فر قرار دهید.

 

با این روش‌ها می‌توانید تخمه‌هایی با طعم‌ها و بافت‌های مختلف تهیه کنید که مناسب انواع سلیقه‌ها باشد. خوشبختانه، تمام روش‌های مزه دار کردن تخمه به راحتی در خانه قابل اجرا هستند و شما را از خرید تخمه‌های آماده بی‌نیاز می‌کنند. اگر شما هم به فکر راه‌ اندازی یک کسب ‌و کار سودآور در حوزه صنایع غذایی هستید، حتماً مقاله صفر تا 100 راه اندازی خط تولید تخمه آفتاب ‌گردان را مطالعه کنید.

بو دادن تخمه

جمع بندی

مخلوطی از ادویه ها همچون ادویه های مورد استفاده در خط تولید پاپ کورن، می تواند طعم بسیار خوبی به تخمه ببخشد و آن را تبدیل به میان وعده ای خوشمزه و مغذی کند. در این مطلب، به صورت کامل به بررسی روش مزه دار کردن تخمه پرداختیم.طراحان نام گستر بزرگرین تولید کننده خط تولید فرنچ فرایز و تخمه و در ایران است؛ شما عزیزان میتوانید از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *