طراحان

خط تولید بادام زمینی

ما شما را به جدیدترین فناوری پردازش مواد غذایی حرارتی مجهز می‌کنیم تا بتوانید خواسته‌های مشتریان خود را به طور کامل و پیوسته برآورده کنید.

تولید و فرآوری خشکبار و مواد غذایی گوناگون یکی از امور سودآور و پرطرفدار است. انواع مغزهای خوراکی، چیپس و خشکبار توسط دستگاه های مدرن و پیشرفته به صورت بو داده، سرخ شده و تفت داده می شوند.

خط تولید بادام زمینی یکی از این خطوط پرطرفدار و درآمدزا است که شرکت های بسیاری اقدام به راه اندازی آن می کنند. برخی از تولیدات به صورت سرخ شده و غوطه ور در روغن بوده و بعضی دیگر با روش حرارت غیر مستقیم تهیه می شوند.

بیشتر بخوانید : خط تولید چیپس

فرآوری بادام با دستگاه خط تولید بادام زمینی

در زمان های گذشته فرآوری و خط تولید بادام زمینی از طریق رطوبت گیری توسط کوره ها انجام می شد. در این روش طعم مغز خوراکی تغییری نمی کند و صرفا با آب نمک غلیظ شده مزه دار می شود. این نوع فرآوری هنوز نیز در سطح کوچک و محلی انجام می شود و طرفداران فراوانی دارد. طرفداران این نوع فرآوری متمایز بودن مزه محصول را می پسندند.
فرآوری بادام با دستگاه خط تولید بادام زمینی به صورت پیشرفته و مدرن صورت می گیرد. در این روش تفت دادن، شور کردن، بو دادن و سرخ کردن با دستگاه های امروزی و پیشرفته انجام می شود. لازم به تذکر است که فرآوری بادام زمینی با توجه به اینکه با پوست سخت یا نرم تولید می شود روش های متفاوتی دارد.

روش تفت یا رستر جهت تولید و فرآوری بادام زمینی با پوست سخت و روش فرایر یا سرخ کردن نیز برای فرآوری مغزهای خوراکی و بادام زمینی با پوست نرم مناسب است.

بیشتر بخوانید :  خط تولید و فرآوری آلبالو

خط تولید بادام زمینی و معرفی مشخصات آن

خط تولید بادام زمینی دارای چندین مرحله است که در این مراحل رطوبت بادام زمینی ها گرفته شده و سپس سرخ یا تفت داده می شوند. در روش سرخ کردن اغلب از نمک برای طعم دار کردن آجیل استفاده می شود؛ زیرا ادویه های دیگر در اثر حرارت می سوزند. اما در روش تفت دادن امکان استفاده از طعم ها و ادویه های مختلفی مانند: گلپر، زعفران، سرکه و آبلیمو وجود دارد. دانه های آجیلی یکی از مغذی ترین و خوشمزه ترین میان وعده ها و تنقلات محسوب می شوند.

بیشتر بخوانید : خط تولید فرنچ فرایز

این دانه ها به شکل های گوناگونی فرآوری شده و در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرند. انواع تخمه ها، بادام، پسته، فندق و بادام زمینی توسط کارخانجات مختلف تولید، فرآوری و بسته بندی می شوند. خط تولید بادام زمینی نیز یکی از این خطوط تولید دانه های آجیلی محسوب می شود که در بسیاری از کارخانجات وجود دارد.

تولید محصول مورد نظر و فرآوری آن مراحل گوناگونی دارد که باید به صورت پی در پی انجام شود. در این مقاله قصد داریم درباره تولید بادام زمینی و مضوعاتی پیرامون خط سرخ کن تخمه و بادام زمینی با شما صحبت کنیم.

بیشتر بخوانید :  خط رستر آجیل

فرایند خط تولید بادام زمینی

جهت تولید دانه های آجیلی، دستگاه های گوناگونی طراحی شده است و هر کدام از دانه ها به روش های مختلفی فرآوری می شوند. به دلیل پرطرفدار بودن مغزها و دانه های آجیلی خط تولید بادام زمینی در بسیاری از کارخانجات وجود دارد.

دستگاه هایی جهت تفت دادن، شور کردن، بو دادن و سرخ کردن آجیل ها در کارخانجات مورد استفاده قرار می گیرد. دانه های آجیلی با توجه به سفت یا نرم بودن و همینطور با پوست و بدون پوست بودن به طرق مختلفی فرآوری می شوند.

بیشتر بخوانید :  خط تولید کرانچی

بادام زمینی نیز بسته به اینکه تولید آن با پوست سخت یا بدون آن است با روش های سرخ کردن و تفت دادن عرضه می شود. روش سرخ کردن یا فرایر برای بادام زمینی بدون پوست سخت و روش تفت دادن یا رستر نیز جهت فرآوری بادام زمینی با پوست سخت مورد استفاده قرار می گیرد. هر کدام از این اشکال تولید دارای مراحل متعددی است که در مقالات و بخش های بعدی به خط فراوری و تولید مغز تخمه و بادام زمینی می پردازیم.

آشنایی با روش های خط تولید بادام زمینی

چنانچه گفتیم بادام زمینی به طرق گوناگونی تولید می شود که توضیح هر کدام از این قرار است:

• خط تولید بادام زمینی به روش سرخ کردن

روش Fryer یا سرخ کردن برای دانه های نرم و بدون پوست سخت مورد استفاده قرار می گیرد. به عبارت دیگر جهت فرآوری دانه هایی مانند: فندق و پسته بدون پوست، مغزهای انواع تخمه و بادام زمینی با پوست قرمز یا بدون پوست قرمز (بلنچ شده) از روش فرایر استفاده می شود.

• خط فرآوری بادام زمینی به روش تفت دادن

اگر تولید دانه های آجیلی همراه با پوست سخت آنها باشد از روش Roaster یا تفت دادن استفاده می شود. یعنی اگر قرار است پسته، فندق، بادام پوست کاغذی یا منقا، بادام زمینی، انواع تخمه همراه با پوست سخت آنها عرضه شود فرآوری به روش رستر انجام می گیرد.

معرفی مراحل روش های فرآوری بادام زمینی

همانطور که گفتیم راه اندازی خط تولید بادام زمینی به دو صورت فرایر و رستر انجام می شود. این دو روش مراحل مختلفی دارند که از این قرار است:
• در ابتدا دانه های بادام زمینی درون محفظه ای به نام هاپر وارد می شوند.
• آجیل ها پس از ورود به هاپر روی نقاله قرار می گیرند.
• دانه ها با توجه به نوع فرآوری سرخ کردن یا تفت دادن وارد دستگاه های فرایر و رستر آجیل می شوند.
• دانه های با پوست که در دستگاه رستر قرار می گیرند پس از تفت دادن طعم دار شده و مجددا وارد دستگاه رستر با درجه دمای پایین تر می شوند. اما دانه های بدون پوست سخت وارد دستگاه فرایر می شوند. دانه ها پس از خنک شدن طعم دار شده و با ادویه پودری نیز آغشته می شوند.
• بسته بندی کردن بادام زمینی های فرآوری شده در مرحله آخر قرار دارد. بسته بندی های بزرگ، معمولی، کوچک، تک نفره، وکیوم شده، زیپ کیپ و غیره برای این دانه ها در نظر گرفته می شود.

مشخصات خط تولید بادام زمینی

خط تولید بادام زمینی با توجه به مراحل گوناگونی که دارد دارای مشخصات مختلفی است. فرایند تولید بادام زمینی با دستگاه های سرخ کن و تفت دهنده انجام می شود. در روش تفت دادن دانه ها به سبب اینکه دما بسیار بالا است ادویه ها در اثر حرارت می سوزند و بد طعم می شوند. به همین سبب طعم دار کردن دانه های بادام زمینی اغلب توسط نمک صورت می گیرد. تخمه ها و دانه هایی که علاوه بر نمک، دارای طعم های دیگری نیز هستند پس از عمل تفت دادن طعم دار می شوند.
طعم هایی که برای دانه ها و تخمه ها در نظر گرفته می شود عبارتند از: آبلیمو، گلپر، سرکه و زعفران.

بیشتر بخوانید : خط تولید پاپ کورن

مشاوره خط تولید و راه اندازی بادام زمینی

مدیران کارخانه ها و شرکت های گوناگونی در جهت راه اندازی و تولید دانه های بادام زمینی اقدام می کنند. این مدیران به جهت سود دهی مناسب و درآمدزایی خوب می توانند با متخصصان و کارشناسان خطوط تولید و راه اندازی مواد غذایی مشورت کنند. مشاوره خط تولید و فرآوری بادام زمینی توسط سایت های معتبر صورت می گیرد. کارشناسان سایت های مورد نظر با ارائه راهنمایی ها و راهکارهای مناسب مدیران کارخانجات را در این راه کمک می کنند.

توضیحاتی در مورد تفت دادن بادام زمینی

دانه های آجیلی با انجام فرایندهای مختلف خوشمزه تر و پرمصرف تر می شوند. به همین جهت خط تولید بادام زمینی یک راه درآمد بالای کارخانجات است. برشته کردن و حرارت دهی توسط دستگاه های مخصوص و پیشرفته با دمایی در حدود 110 سانتی گراد صورت می گیرد. مدت زمانی معادل 15 دقیقه جهت برشته شدن دانه های آجیلی لازم است. محصول تفت داده شده پس از این مرحله وارد دستگاه خنک کننده یا کولر شده و در آن قسمت به اندازه لازم خنک می شوند.
دستگاه های رستر با توجه به نوع دانه های آجیل تنظیم می شوند تا رطوبت کافی را در خود نگاه دارند. در این مرحله دانه های برشته و خنک شده روی نقاله قرار می گیرند. عملیات جداسازی اضافات و ضایعات آجیل در این مرحله انجام می شوند. در این بخش از فرایند خط تولید بادام زمینی به مخزن تعادل می رسیم.

دلیل قرار گرفتن محصول در مخزن تعادل به دلیل متوقف نشدن تولید به جهت خرابی دستگاه بسته بندی است. بادام زمینی ها توسط بالابر به قسمت بالای دستگاه دسته بندی وارد می شوند.

مرحله بسته بندی خط تولید بادام زمینی

بسته بندی بادام زمینی های فرآوری شده توسط دستگاه بسته بندی صورت می گیرد. بسته بندی باکیفیت خط تولید بادام زمینی طراحان نام گستر با استفاده از سلوفان و نیتروژن صورت می گیرد. در این مرحله محصول توسط نوار بالابر وارد قیف شده و سپس با ترازوی الکترونیکی وزن می شوند. پس از وزن کشی، دانه های آجیلی وارد فویل سلوفان شده و عمل دوختن در دو مرحله صورت می گیرد. در مرحله دوم دوختن سلوفان، تزریق گاز نیتروژن انجام شده و سپس لبه های بسته دوخته می شوند.
کلیه دستگاه ها و تجهیزات جهت بسته بندی مواد غذایی از جمله بادام زمینی برشته شده باید تمیز، سالم، بدون رطوبت و بوی بد باشند. بسته بندی دانه های آجیل با توجه به میزان رطوبت و مشخصات آنها و به جهت حفاظت از هر گونه آسیب صورت می گیرد.

مواد افزودنی مجاز به بادام زمینی و سایر دانه های آجیلی

مواد افزودنی و ادویه های گوناگونی به دانه های آجیلی فرآوری شده افزوده می شود که برخی از آنها عبارتند از:
• مهمترین و اصلی ترین ماده ای که به آجیل ها افزوده می شود نمک است. نمک ماده ای است که دانه ها را بسیار خوش طعم می کند اما مقدار آن باید مطابق استاندارد باشد. میزان افزودن نمک به محصول در کارخانجات دو تا سه درصد است. نمک لازم از طریق معادن و دریا تهیه شده و در دسترس مدیران کارخانجات قرار می گیرند.
• ماده دیگری که به تخمه ها و آجیل ها افزوده می شود آبلیمو است. آبلیمویی که جهت طعم دار کردن آجیل ها مورد استفاده قرار می گیرد حاوی اسیدهای آلی خوراکی مخصوصا جوهر لیمو و اسید سیتریک است. مقدار یک تا دو درصد آبلیمو به محصول افزوده می شود.
• نشاسته یکی دیگر از موادی است که به برخی از آجیل ها اضافه می شود. نشاسته را از موادی مثل: برنج، گندم و سیب زمینی تهیه می کنند. اغلب میزان نشاسته ای که به محصول افزوده می شود اندک و در حد یک درصد است و جهت رنگ و جلای دانه ای مانند پسته است.
• رنگ های خوراکی و ادویه هایی نظیر: زردچوبه برای تخمه ژاپنی و زعفران برای پسته نیز به محصول افزوده می شود که در جلب نظر مشتری بسیار اهمیت دارد.

مزایای خط تولید و فرآوری بادام زمینی

آجیل ها و مغزهای خوراکی جزو تنقلات مفید و مغذی محسوب می شوند. این مواد خوراکی علاوه بر مقوی و مغذی بودن، خوش طعم و خوشمزه نیز هستند. در این بخش به مزیت های خط تولید بادام زمینی و سایر دانه های آجیلی می پردازیم.
• چربی های موجود در آجیل ها از نوع اشباع نشده و مفید است. این نوع چربی کلسترول خون را کاهش می دهد و خطرات بیماریهای قلبی و عروقی را کم می کند.
• فیبر موجود در آجیل بسیار بالا است و این بالا بودن فیبر موجب سهولت در اجابت مزاج می شود. با مواد غذایی دارای فیبر بالا احساس سیری به وجود می آید و امکان افزایش وزن کم می شود.
• پروتئین ها و مواد معدنی و همچنین ویتامین ای و آنتی اکسیدان هایی که در آجیل ها یافت می شوند برای سلامتی بسیار مفید هستند. کاهش خطر ابتلا به سرطان و دیابت، فشار خون و حملات قلبی برخی از این فواید به شمار می روند.
• پیشگیری از پوکی استخوان و بیماری های دوران پیری وکهنسالی نیز جزو فایده های خط تولید بادام زمینی است.
• تقویت دستگاه های دفاعی بدن در برابر عوامل خارجی مضر نیز یکی دیگر از مزیت های مصرف آجیل محسوب می شود.

مطالبی در مورد نگهداری از آجیل های فرآوری شده

دانه های آجیلی و مغزهای تخمه اغلب در فصل تابستان و طی ماه های مرداد و شهریور به عمل می آیند. برخی از مردم تمایل به مصرف آجیل های خام و خشکبار فرآوری نشده دارند. برای نگهداری این مواد غذایی باید از سردخانه یعنی یخچال یا فریزر استفاده کرد.

اگر شرایط خوبی برای آجیل های خام وجود داشته باشد تا دو سال هم می توان آنها را به خوبی نگهداری کرد. اما کارخانجاتی که در جهت تولید آجیل های فرآوری شده اقدام می کنند به تدریج دانه ها را سرخ کرده یا تفت می دهند.
آجیل ها پس از عمل رستر یا فرایر باید ظرف مدت چند هفته مصرف شوند؛ چرا که رشد قارچ در گرما و رطوبت بهتر رشد کرده و مجب فساد مواد غذایی می شود.
خط تولید بادام زمینی یکی از روش های خوب و سود آور برای کارخانجات و شرکت های تولید مواد غذایی است. بادام زمینی با توجه به عرضه شدن آن با پوست سخت یا بدون پوست به دو روش رستر و فرایر فرآوری می شود. روش سرخ کردن برای آجیل های بدون پوست و روش تفت دادن برای بادام زمینی های با پوست سخت مناسب است. مراحل مختلفی برای فرآوری و تولید دانه های آجیل وجود دارد که توسط ابزارآلات و دستگاه های مدرن صورت می گیرد.