سیب زمینی سرخ کرده نسبتا کالری بالایی دارد و بسته به روش پخت میتواند پرچرب باشد. البته همانطور که این موارد نتوانست مصرف فست فود را کاهش دهد، در کاهش مصرف سیب زمینی سرخ شده نیز ناکام ماند و هر روز بر خریداران آن افزوده می شود. البته به غیر از طعم، دلایل دیگری نیز وجود دارد. این میان وعده تقریباً در همه جا قابل تهیه است و خوردن آن بسیار آسان است. از این رو، بیشتر مردم ترجیح می دهند وقتی گرسنه هستند سیب زمینی سرخ کرده بخورند. سیب زمینی یکی از پر مصرف ترین و پرطرفدارترین غذاهاست که به اشکال مختلفی در غذاهای ما ظاهر می شود و همه ما حداقل یکی از آنها را دوست داریم، از سیب زمینی آب پز گرفته تا سیب زمینی تنوری و سیب زمینی سرخ شده. در ادامه سری اطلاعات تغذیه، در مورد ارزش غذایی سیب زمینی مورد علاقه همه صحبت می کنیم و اطلاعات جامعی در مورد سیب زمینی در اختیار شما قرار می دهیم.
نکته مهم: سیب زمینی سرشار از مواد مغذی مختلف است، اما یکی از مواردی که اغلب در مورد سیب زمینی نادیده گرفته می شود، ارزش غذایی بسیار زیادی است که در پوست آن وجود دارد زیرا ما معمولا پوست سیب زمینی را جدا می کنیم و بنابراین بسیاری از ما ارزش غذایی آن را دور می اندازیم.
سیب زمینی به خودی خود کالری بالایی ندارد، اما روش های مختلف پخت از جمله سرخ کردن می تواند کالری زیادی به آن اضافه کند.
تعداد کالری موجود در انواع سیب زمینی (100 گرم) عبارت است از:
بیشتر بخوانید: ادویه مخصوص چیپس
اکثر سیب زمینی ها از کربوهیدرات ها تشکیل شده اند که گفته می شود این مقدار بین 66 تا 90 درصد وزن خشک سیب زمینی است. قندهای ساده مانند ساکارز، گلوکز و فروکتوز نیز به مقدار کم در سیب زمینی وجود دارد. میزان کربوهیدرات موجود در انواع سیب زمینی (100 گرم) عبارت است از:
در حالی که سیب زمینی به عنوان یک غذای پر فیبر در نظر گرفته نمی شود، مقدار آن برای کسانی که به طور منظم سیب زمینی میخورند قابل توجه است.اگر می خواهید بیشترین بهره را از فیبر موجود در سیب زمینی ببرید، نباید از پوست آن غافل شوید، زیرا بیشتر فیبر موجود در سیب زمینی در پوست است و پوست خشک سیب زمینی حاوی 50 درصد فیبر است.الیاف این غده زیبا اغلب به صورت پکتین، سلولز، همی سلولز و اکثراً نامحلول است. سیب زمینی همچنین حاوی مقادیر مختلفی از نشاسته مقاوم – نوعی فیبر – است که به تغذیه باکتری های خوب در روده کمک می کند و عملکرد گوارش و کنترل قند خون را بهبود می بخشد. لازم به ذکر است که سیب زمینی سرد نسبت به سیب زمینی داغ نشاسته مقاوم تری دارد.
بیشتر بخوانید: کالری کرانچی و تاثیر کرانچی در سلامتی
سیب زمینی یکی از غذاهای کم پروتئین است و این ماده مغذی 1-1.5 درصد وزن تر و 8-9 درصد وزن خشک سیب زمینی را تشکیل می دهد. جالب است بدانید که سطح پروتئین موجود در سیب زمینی نسبت به غذاهای معمولی مانند گندم، برنج و ذرت کمتر است، اما کیفیت آن برای یک گیاه بسیار بالا است – حتی بالاتر از سویا و حبوبات. پاپائین پروتئین اصلی موجود در سیب زمینی است که می تواند در برخی افراد واکنش های آلرژیک ایجاد کند.
میزان پروتئین موجود در انواع سیب زمینی (100 گرم) عبارت است از:
میزان شکر موجود در انواع سیب زمینی (100 گرم) عبارت است از:
طراحان نام گستر با بیش از 1000 پروژه موفق در کارنامه خود، برای راه اندازی خط تولید فرنچ فرایز از 0 تا 100 همراه شماست.
میزان پتاسیم موجود در انواع سیب زمینی (100 گرم) عبارت است از:
شاخص گلیسمی سیب زمینی نکته مهم دیگری است که باید به آن توجه کنید. به طور کلی سیب زمینی دارای شاخص گلیسمی بالایی است و به همین دلیل افراد دیابتی باید در مصرف آن احتیاط کنند. اما شاخص گلیسمی سیب زمینی بسته به نوع و روش پخت آن متفاوت است و در برخی موارد ممکن است شاخص گلیسمی آن در محدوده متوسط باشد. به یاد داشته باشید که سرد کردن سیب زمینی پس از پختن، شاخص گلیسمی آن را 25 تا 26 درصد کاهش می دهد. به طور معمول، شاخص گلیسمی سیب زمینی آب پز معمولی 74 تا 82 است، در حالی که سیب زمینی سرخ شده 58 تا 68 است.
برای راه اندازی و تهیه تجهیزات پیشرفته خط تولید چیپس سیب زمینی، با کارشناسان ما در طراحان نام گستر در تماس باشید.